Objectiu 2 - Fam zero - Indicadores para los Objetivos de Desarrollo Sostenible
Fam zero - Objectiu 2

Posar fi a la fam, assolir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició, i promoure l’agricultura sostenible

Metes

Indicadors

2.1 D’aquí a 2030, posar fi a la fam i assegurar l’accés de totes les persones, en particular els pobres i les persones en situacions de vulnerabilitat, inclosos els nens menors d’1 any, a una alimentació sana, nutritiva i suficient durant tot l’any
2.1.1 S’estan explorant les fonts de dades Prevalença de la subalimentació
2.1.2 S’estan explorant les fonts de dades Prevalença de la inseguretat alimentària moderada o greu entre la població, segons l’escala d’experiència d’inseguretat alimentària
2.2 D’aquí a 2030, posar fi a totes les formes de malnutrició, fins i tot aconseguint, com a molt tard el 2025, les metes convingudes internacionalment sobre el retard del creixement i l’emaciació dels nens menors de 5 anys, i abordar les necessitats de nutrició de les adolescents, les dones embarassades i lactants i les persones d’edat
2.2.1 S’estan explorant les fonts de dades Prevalença de l’endarreriment del creixement (alçada per a l’edat, desviació típica <-2 de la mediana dels patrons de creixement infantil de l’Organització Mundial de la Salut (OMS)) entre els nens menors de 5 anys
2.2.3 S’estan explorant les fonts de dades Prevalença de l’anèmia en les dones d’entre 15 i 49 anys, desglossada per embaràs (percentatge)
2.3 D’aquí a 2030, duplicar la productivitat agrícola i els ingressos dels productors d’aliments a petita escala, en particular les dones, els pobles indígenes, els agricultors familiars, els ramaders i els pescadors, entre d’altres mitjançant un accés segur i equitatiu a les terres, a altres recursos i insums de producció i als coneixements, els serveis financers, els mercats i les oportunitats per afegir valor i obtenir llocs de treball no agrícoles
2.3.1 En curs Volum de producció per unitat de treball desglossat per grandària i tipus d’explotació (agropecuària/ramadera/forestal)
2.3.2 En curs Mitjana d’ingressos dels productors d’aliments a petita escala, desglossada per sexe i condició indígena
2.4 D’aquí a 2030, assegurar la sostenibilitat dels sistemes de producció d’aliments i aplicar pràctiques agrícoles resilients que augmentin la productivitat i la producció, contribueixin al manteniment dels ecosistemes, enforteixin la capacitat d’adaptació al canvi climàtic, els fenòmens meteorològics extrems, les sequeres, les inundacions i altres desastres, i millorin progressivament la qualitat de la terra i el sòl
2.5 D’aquí al 2020, mantenir la diversitat genètica de les llavors, les plantes cultivades i els animals de granja i domesticats i les seves corresponents espècies silvestres, entre d’altres mitjançant una bona gestió i diversificació dels bancs de llavors i plantes a nivell nacional, regional i internacional, i promoure l’accés als beneficis que es derivin de la utilització dels recursos genètics i els coneixements tradicionals connexos i la seva distribució justa i equitativa, segons es convingui internacionalment
2.5.1 S’estan explorant les fonts de dades Nombre de: a) recursos genètics vegetals i b) animals per a l’alimentació i l’agricultura preservats en instal·lacions de conservació a mitjà i llarg termini
2.5.2 S’estan explorant les fonts de dades Proporció de races i varietats locals considerades en risc d’extinció
2.a Augmentar, fins i tot mitjançant una major cooperació internacional, les inversions en infraestructura rural, investigació i serveis d’extensió agrícola, desenvolupament tecnològic i bancs de gens de plantes i bestiar per tal de millorar la capacitat de producció agropecuària en els països en desenvolupament, particularment en els països menys avançats
2.a.1 S’estan explorant les fonts de dades Índex d’orientació agrícola per a la despesa pública
2.a.2 En curs Total de corrents oficials de recursos (assistència oficial per al desenvolupament més altres corrents oficials) destinat al sector agrícola
2.b Corregir i prevenir les restriccions i distorsions comercials en els mercats agropecuaris mundials, fins i tot mitjançant l’eliminació paral·lela de totes les formes de subvenció a les exportacions agrícoles i totes les mesures d’exportació amb efectes equivalents, de conformitat amb el mandat de la Ronda de Doha per al Desenvolupament
2.b.1 S’estan explorant les fonts de dades Subsidis a l’exportació de productes agropecuaris
2.c Adoptar mesures per assegurar el bon funcionament dels mercats de productes bàsics alimentaris i els seus derivats i facilitar l’accés oportú a la informació sobre els mercats, fins i tot sobre les reserves d’aliments, per tal d’ajudar a limitar l’extrema volatilitat dels preus dels aliments