Taules de mortalitat

La Taula de mortalitat és un instrument d'anàlisi demogràfica que permet analitzar la incidència de la mortalitat sobre els individus de diferents poblacions en un període temporal determinat, simulant la incidència de la mortalitat sobre una cohort o generació fictícia d'individus sotmesos a un patró de mortalitat per edat idèntic a l'observat sobre la població en estudi durant el període d'observació. Les taules de mortalitat ofereixen informació molt rellevant com l'esperança de vida.

Accés a dades publicades

Descarregar metodologia completa

METODOLOGIA DE L’ESTADÍSTICA DE TAULES DE MORTALITAT

  1. Introducció
  2. Font

1. Introducció

Les taules de mortalitat són una eina d'anàlisi adequada per mesurar la intensitat de la mortalitat en un territori amb independència de la seva estructura per edat. En aquesta publicació es presenta una taula de mortalitat de moment  on s'aplica el perfil conjuntural obtingut de la mortalitat en un període concret sobre una cohort o generació fictícia d'individus i la seva interpretació sempre està condicionada al fet que els resultats serien els obtinguts sempre que es mantingués el patró de mortalitat pres com a referència.

Les taules de mortalitat que comprèn aquesta publicació es presenten per edat i sexe per a la Comunitat Autònoma (taula completa) i en forma abreujada per grups quinquennals d'edat i sexe per a les Illes.

2. Font

Les taules de mortalitat de moment publicades aquí, es calculen a partir dels resultats obtinguts en l'estadística anual de defuncions esdevingudes entre els residents de les Illes Balears i de les xifres de població resident a 1 de gener de cada any que l'Institut Nacional d'Estadística empra com a referència en tota la seva producció estadística, constituïdes per les Estimacions Intercensals de Població fins a 2011 i Xifres de Població des de 2012.