Enquesta de característiques essencials de la població i els habitatges (2021)

El cens de 2021 s'ha realitzat per primera vegada utilitzant íntegrament registres administratius. Així, l'Enquesta de característiques essencials de la població i els habitatges 2021 (ECEPOV-2021), sorgeix de la necessitat de completar la informació censal no disponible en els registres administratius per a poder donar continuïtat a les sèries censals existents fins ara i al seu torn servirà per a ampliar, completar i millorar la qualitat de la informació censal.
La ECEPOV ofereix informació estructurada en 4 mòduls: habitatges, llars, persones i ús de les llengües.

Accés a dades publicades


Descarregar metodologia completa

Metodologia de l'Enquesta de característiques essencials de la població i els habitatges (ECEPOV-2021)

  1. Introducción
  2. Àmbit poblacional
  3. Àmbit territorial
  4. Àmbit temporal

 

1. Introducció

L'Enquesta de característiques essencials de la població i els habitatges assegura la continuïtat de les sèries censals, amplia, completa i millora la informació del cens a través d'una enquesta.

L'objectiu principal de l'explotació de l'enquesta és proporcionar informació sobre les persones que resideixen en Illes Balears, sobre els habitatges en els quals resideixen aquestes persones i sobre les característiques dels edificis en els quals se situen aquests habitatges.

El promotor d'aquesta operació és l'Institut Nacional d'Estadística (INE). L'Ibestat amplia els resultats publicats de l'enquesta i aporta informació més desagregada en l’àmbit de la Comunitat Autònoma.

2. Àmbit poblacional
L'àmbit poblacional de l'enquesta està constituït per totes les persones que viuen en llars familiars principals de les Illes Balears. S'exclouen per tant les persones residents en institucions o establiments col·lectius.

3. Àmbit territorial
L'IBESTAT realitza l'explotació de les dades de les Illes Balears. Sempre que la mostra ho permet, es proporcionen dades desagregades per a Mallorca, Menorca i el conjunt d'Eivissa i Formentera, així com per als municipis de més de 50.000 habitants, que en el cas de les Illes Balears són Calvià, Eivissa i Palma.

4. Àmbit temporal
El període de referència pot entendre's en línies generals com la mitjana anual, atès que la major part de la mostra es va recollir en els mesos centrals de 2021. Més detalladament, la recollida d'informació es va dividir en una primera fase realitzada entre abril i agost de 2021 i en una segona realitzada entre els mesos d'octubre de 2021 i febrer de 2022.
El període de temps al que es refereixen les dades, en general, correspon a la data en la qual es realitza l'entrevista.
Es preveu una periodicitat quinquennal de les dades.