Inserció laboral dels titulats de FP

L'objectiu principal d'aquesta estadística anual és analitzar l'accés dels titulats de formació professional al mercat laboral de la comunitat autònoma en el seu conjunt i en cadascuna de les illes, segons illa de titulació. S'utilitza com a font la informació obtinguda de les altes dels treballadors en el sistema d'afiliacions a la Seguretat Social o a la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat i del registre de demandants d'ús del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB).

Accés a dades publicades

Descarregar metodologia completa

METODOLOGIA DE L’ESTUDI DE LA INSERCIÓ LABORAL DELS TITULATS DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

  1. Introducció
  2. Unitat estadística
  3. Àmbits de l’enquesta

1. Introducció

L’objectiu principal d’aquesta operació estadística es analitzar l’accés dels titulats de formació professional al mercat laboral de la comunitat autònoma.

Històricament molts dels estudis orientats a analitzar la inserció dels titulats, tant de formació professional com universitaris, s’han abordat a partir d’enquestes específiques. No obstant això, gràcies a l’augment de les fonts d’origen administratiu amb informació de qualitat disponibles, en aquest cas s’ha optat per analitzar la inserció d’aquest col·lectiu a partir d’informació obtinguda de les altes dels treballadors en el sistema d’afiliacions a la Seguretat Social o a la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l’Estat i del registre de demandants d’ocupació del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), entre d’altres.

Per a cada cohort de titulats es realitzen una anàlisi i seguiment de la situació laboral al llarg de quatre anys: el mateix any d’obtenció del títol (any t), i els tres anys següents (t+1, t+2 i t+3). Les dades es publiquen amb periodicitat anual.

2. Unitat estadística

La unitat estadística bàsica d’anàlisi són els titulats de formació professional de les Illes Balears.

3. Àmbits de l’enquesta

· Àmbit poblacional

La població que s'ha d'analitzar és la dels titulats de formació professional de les Illes Balears corresponent a cada any acadèmic. Els tipus d’ensenyament que es tenen en compte en aquesta operació són: formació professional bàsica, formació professional de grau mitjà i formació professional de grau superior.

· Àmbit territorial

S’analitza la inserció laboral de la població objecte d’estudi en el mercat laboral de les Illes Balears en conjunt i a cadascuna de les illes, segons la illa de titulació.

· Àmbit temporal

La informació acadèmica dels titulats sempre es refereix al curs de finalització dels estudis (any t).

La informació sobre la situació laboral està sempre referida al 30 de setembre de cada any. Es fa un seguiment de quatre anys per cada cohort de titulats: el mateix any d’obtenció del títol (any t) i els tres anys següents (t+1, t+2 i t+3).